سفارش تبلیغ
صبا ویژن

shelter

کمردرد یکی از مشکلاتی است که هر یک از ما حتی اگر اندک باشد، آن را تجربه کرده ایم. می دانیم که این درد یکی از بدترین بیماری هایی است که هر فردی می تواند تجربه کند، زیرا اگر شدید باشد، توانایی انجام هر کاری را از بیمار سلب می کند.

تنگی کانال نخاعی یکی از مشکلاتی است که باعث کمردرد و همچنین پا درد بسیار شدید خواهد شد و در صورت داشتن اطلاعات کامل در مورد آن می توانید قبل از بروز مشکلات جدی برای درمان اقدام کنید.

در این مقاله تصمیم گرفتیم تا شما را به طور کامل با تنگی کانال نخاعی آشنا کنیم. با ما بمان. البته بهتر است از ابتدا بگوییم که یکی از بهترین راه های درمان این بیماری استفاده از تمرینات فیزیوتراپی است و با داشتن دستگاه فیزیوتراپی خانگی می توانید از مراجعه به کلینیک خودداری کنید. برای اطلاع از قیمت واحد فیزیوتراپی خانگی می توانید با پزشک خود مشورت کنید و یا به سایت بورگیس مراجعه کنید.

تنگی کانال نخاعی چیست؟

دستگاه فیزیوتراپی

حتما نام ستون فقرات را شنیده اید و اطلاعات مختصری در مورد آن دارید. پشت سر ما ستونی از 26 استخوان کوچک وجود دارد که به ما کمک می کند بایستیم، راه برویم و فعالیت های روزانه خود را انجام دهیم.

با افزایش سن، بدن ما فرسوده می شود و مشکلات زیادی ایجاد می کند. یکی از این مشکلات تنگی کانال نخاعی است. هنگامی که استخوان ها ضعیف می شوند، باعث آسیب به غضروف ستون فقرات می شوند.

این بیماری اختلالی است که در نتیجه باریک شدن کانال نخاعی ایجاد می شود. این کانال نخاعی دقیقاً جایی است که اعصاب بدن قرار دارند و از بالا به پایین تا مرکز پشت بدن ادامه می یابد.

همانطور که گفتیم اکثر سالمندان به این بیماری مبتلا هستند اما ممکن است افراد در سنین پایین تر نیز به این بیماری مبتلا شوند. البته باید به این نکته هم توجه کنیم که گاهی جوانان نیز دچار تنگی کانال نخاعی می شوند که ارثی است و با این مشکل متولد می شوند.

راه های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، اما درمان های طبیعی مانند استفاده از حرکات حرکتی با کمک دستگاه فیزیوتراپی خانگی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر بسیار بیشتری دارد.

علائم تنگی کانال نخاعی چیست؟

علائم تنگی کانال نخاعی چیست؟

بنابراین سوال مهمی که پیش خواهد آمد این است که چگونه بفهمیم این بیماری را داریم یا نه؟ در این قسمت شما را با علائم مختلف این بیماری آشنا می کنیم.

درد کمر و پشت بدن

اولین و بارزترین علامت تنگی کانال نخاعی کمردرد است. البته یک نکته بسیار مهم این است که این ویژگی برای همه بیماران نیست و به آرتروز بستگی دارد. تعداد زیادی از بیماران هیچ علامتی از کمردرد ندارند و مشکلی در این ناحیه از بدن احساس نمی کنند اما از این بیماری رنج می برند.

درد سیاتیک یا سوزش در باسن یا پاها

زمانی که به این بیماری مبتلا هستید، به اعصاب نخاعی فشار وارد می شود و این باعث می شود که در نواحی تحت پوشش این اعصاب احساس درد کنید. این درد سوزش است و از ران شروع می شود و تا پایین و پا ادامه می یابد.

گزگز یا سوزن سوزن شدن در باسن یا پاها

هنگامی که فشار روی اعصاب افزایش می یابد، علاوه بر درد و احساس سوزش در باسن و پایین پاها، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی نیز داشته باشید.
در مورد این قسمت باید گفت که به ندرت بیماری هر دو علامت (درد، بی حسی و گزگز) را تجربه می کند.

پاهای ضعیف

افتادن و ضعف پاها یکی از علائمی است که زمانی رخ می دهد که فشار روی کانال نخاعی افزایش می یابد و به حد معینی می رسد. در این حالت بیمار هنگام راه رفتن احساس می کند که پاهایش روی زمین کشیده می شود.

چگونگی تشخیص دقیق تنگی کانال نخاعی

قیمت دستگاه فیزیوتراپی

تمام مواردی که تا کنون ذکر کردیم با علائمی همراه بود که باعث می شود مشکوک به تنگی کانال نخاعی باشید. اما اکنون چگونه می توان از این موضوع مطمئن بود؟

خب اولین و بهترین گزینه ای که به ذهن همه می رسد مراجعه به پزشک متخصص است تا از طریق معاینه متوجه این موضوع شود. با یک معاینه بالینی ساده نمی توان در مورد این بیماری نظر دقیق داد و به همین دلیل از اشعه ایکس، ام آر آی و سی تی اسکن استفاده می کنند تا نظر دقیقی در مورد بیماری شما بدهند و بتوانند صورت شما را به درستی درمان کنند.

درمان تنگی کانال نخاعی

همانطور که در ابتدا ذکر شد، درمان های مختلفی برای این بیماری وجود دارد و پزشک تعیین می کند که از کدام روش باید استفاده کنید. در مراحل اولیه شاید فقط دارو مناسب باشد و در بدترین حالت ممکن است جراحی تنها راه حلی باشد که می توانید استفاده کنید.
اما در بیشتر موارد از درمان های طبیعی بیشتر استفاده می شود و پزشکان معمولا استفاده از تجهیزات فیزیوتراپی و تمرینات خاص را مناسب می دانند. زمانی که حرکات ورزشی مختلف را با کمک فیزیوتراپ انجام می دهید، به تقویت و تقویت ماهیچه های پا و کمر کمک می کنید.
حتی تمریناتی وجود دارد که مخصوص ناحیه شکم است و به کاهش فشار روی ستون فقرات کمک می کند. علاوه بر همه این موارد، در این دوره می توانید نکاتی را برای بهبود وضعیت بدنی خود بیاموزید. این نکات شامل راهنمای استفاده از کفش‌ها و ملافه‌های مناسب، به همراه بسیاری موارد دیگر است که قطعا به شما کمک می‌کند تا احساس بهتری داشته باشید.
زمانی که فردی از تنگی کانال نخاعی رنج می برد، پزشکان تمام تلاش خود را می کنند تا بیمار نیازی به جراحی نداشته باشد و با کمک تمرینات فیزیوتراپی به راحتی آن را درمان کند.
نتیجه
در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد تنگی کانال نخاعی در اختیار شما قرار داده ایم و علائم این بیماری را به طور کامل توضیح داده ایم.
علاوه بر این موضوع مهم مربوط به تمامی بیماری ها روش درمان آنهاست که در این مطلب روش های درمان تنگی کانال نخاعی را نیز شرح داده و بهترین آنها را ارائه کرده ایم.
در نهایت بهترین راه این است که با مشاهده هر علامتی به پزشک متخصص مراجعه کنید تا در صورت وجود مشکل سریعا رفع شود و مشکل بیشتری ایجاد نشود.